Kaart Mallorca

7 juni 2016, op vakantie naar Mallorca, op bezoek bij mijn lieftallige hardwerkende, stagelopende jongste zusje, Denice.. Ohnee toch niet. Even terugspoelen.

14 mei 2016, 1 dag voordat Denice haar eigen zorgverzekering moet gaan betalen, en 2 dagen voordat ze voor 5 maanden stage gaat lopen in Mallorca, krijgt ze te horen dat ze geen stage kan gaan lopen in het hotel in Magaluf. In plaats van Mallorca moet ze naar Tenerife. Waarom? Omdat er geen animatieteam was in het hotel op Mallorca, waardoor ze geen examen zou kunnen doen. Best logisch en fijn dat we daar nét op tijd achter komen.. Maar wij (moeder, middle zusje en ik) hadden al geboekt.

Mallorca

Aangezien we de tickets niet meer konden annuleren, zitten we nu toch in het vliegtuig naar Spanje en zijn inmiddels al geland, gesetteld, geïntegreerd en willen niet meer terug. Maar wie is dan de vierde vrouw? Dat is onze tante Mar en zo maken we ons sex-and-the-city kwartet helemaal compleet. Maar goed.. Met vier vrouwen op vakantie, variërend van leeftijd van 20 tot.. mag ik niet zeggen (samen zijn we gemiddeld 37), dat wordt wat!

Magaluf

Na onze eerste dag van intensief zonnen, zwemmen en relaxen zijn we s’avonds gaan eten bij een heerlijk Spaans restaurant. Je denkt natuurlijk DUH Spaans restaurant, je zit in Spanje.. Maar dat is nog best even zoeken. We zitten namelijk in het plaatsje Magaluf, dat is bezet door de Engelsen.. Aan fish-and-chips in ieder geval geen gebrek! Na een heerlijke paella en een plaat vol met gegrilde vis, twee flessen wijn en een halve fles (neppe) Disaronno, liepen we terug via het circus van Magaluf, a.k.a. THE STRIP. Zes jaar geleden (tijdens mijn eerste vakantie zonder ouderlijk toezicht naar Chersonissos (Ja ook het jaar dat OH OH CHERSO werd opgenomen, maar dat terzijde)) had ik nooit gedacht dat ik ooit met mijn moeder over een soortgelijke strip zou lopen. Maar ja niks is zo onvoorspelbaar als het leven..

Palma de Mallorca

Onze tweede dag bestond wederom uit zonnen, lezen en een bezoekje aan de hoofdstad, Palma de Mallorca. Waar we heel cultureel hebben geshopt, gegeten en geslenterd over de Ramblas van Mallorca. Oh ja en niet te vergeten; ons hebben volgegoten met wijn en Sangria. The strip hebben we deze avond maar even links laten liggen (stelletje ouwe wijven die we zijn). Maar goed morgen weer een dag!

Life of Li